Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tygodniowy przegląd prasy 25.09.2022: Łańcut, 18.09-24.09.2022. Poznaj najważniejsze informacje z Łańcuta

Redakcja Naszemiasto.pl
Redakcja Naszemiasto.pl
Pora na przegląd tygodnia? Z nami tygodniową prasówkę z Łańcuta nadrobisz w kwadrans
Pora na przegląd tygodnia? Z nami tygodniową prasówkę z Łańcuta nadrobisz w kwadrans CC0
Przygotowaliśmy dla Ciebie tygodniową prasówkę. Jeśli w mijającym tygodniu byłeś zbyt zajęty, by nadążyć za informacjami z Łańcuta, zobacz teraz artykuły, które inni czytelnicy czytali najchętniej między 18.09 a 24.09.2022. Sprawdź, czy nie minęło Cię nic ważnego. Czy czytałeś artykuł: „Muzeum - Zamek w Łańcucie przyłączyło się do ogólnopolskiej akcji „Weekend seniora z kulturą"”?

Przegląd tygodnia: Łańcut, 25.09.2022. 18.09 - 24.09.2022: top 3 artykuły

Oto lista najpopularniejszych w mijającym tygodniu wiadomości. Czy miałaś bądź miałeś okazję przeczytać je wszystkie?

📢 Muzeum - Zamek w Łańcucie przyłączyło się do ogólnopolskiej akcji „Weekend seniora z kulturą"

Muzeum - Zamek w Łańcucie w sobotę i niedzielę 1 oraz 2 października zaprasza turystów, którzy ukończyli 60 lat do zakupu biletów w promocyjnej cenie.

📢 Oto sposoby na oczyszczanie grzybów. Ze świeżych maślaków, kurek i borowików pozbędziesz się resztek ściółki, piasku i robaków

Grzybobranie trwa w najlepsze, a wrzesień stwarza coraz więcej okazji na udany wypad do lasu. Samo zebranie grzybów to jednak nie koniec. Warto wiedzieć, jak czyścić grzyby i co dalej z nimi robić. Podpowiadamy, jakie sposoby są godne uwagi, by sprawnie oczyścić i umyć grzyby. Przeczytaj także, jak je później przyrządzić.

📢 Przechowywanie warzyw na zimę. Gdzie i jak najlepiej? To zrób z ziemniakami, marchwią, burakami i innymi warzywami korzeniowymi!

Jak skutecznie przechować ziemniaki i inne warzywa bez chłodni czy profesjonalnej przechowalni? Jest kilka metod. Warzywami, których w Polsce spożywamy najwięcej i najczęściej magazynujemy przez wiele tygodni, a nawet miesięcy, są: kapusta biała, marchew, cebula burak ćwikłowy, pietruszka czy seler i por. Podstawą polskiej kuchni wciąż są też ziemniaki. Aby warzywa dobrze się przechowywały, muszą być zdrowe. To pierwsza i najważniejsza zasada. Druga: nie myjemy warzyw przed zmagazynowaniem. Poznaj cenne wskazówki, by marchew i inne warzywa korzeniowe długo zachowały świeżość.

ZOBACZ KONIECZNIE

Okazje
od 7 lat
Wideo

Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lancut.naszemiasto.pl Nasze Miasto