MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Pomidory

Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.

Zobacz również

Uroczysta gala 21 Brygady Strzelców Podhalańskich na Politechnice Rzeszowskiej

Uroczysta gala 21 Brygady Strzelców Podhalańskich na Politechnice Rzeszowskiej

Zderzenie dwóch samochodów w Rybniku. Są poszkodowani w tym wypadku

Zderzenie dwóch samochodów w Rybniku. Są poszkodowani w tym wypadku

Polecamy

Poznaj kuluary władzy: zwiedzanie Sejmu i Senatu RP. Sprawdź terminy i zasady

Poznaj kuluary władzy: zwiedzanie Sejmu i Senatu RP. Sprawdź terminy i zasady

Aromatyczna zupa kalafiorowa jak u babci. Idealna na pierwsze danie

Aromatyczna zupa kalafiorowa jak u babci. Idealna na pierwsze danie

Ile osób oglądało Festiwal Opole 2024? Które koncerty przyciągnęły najwięcej widzów?

Ile osób oglądało Festiwal Opole 2024? Które koncerty przyciągnęły najwięcej widzów?