Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Rowerzysta rekordzista - ruszył w drogę, a miał 4 promile alkoholu w organizmie

NOWE
Rowerzysta rekordzista - ruszył w drogę, a miał 4 promile alkoholu w organizmie

20 lat Polski w Unii Europejskiej. 1 maja 2004 r. malborczycy świętowali na bulwarze

NOWE
20 lat Polski w Unii Europejskiej. 1 maja 2004 r. malborczycy świętowali na bulwarze

Polecamy

Jak zamocować flagę przed domem i na balkonie? Sprawdź, gdzie powiesić flagę

Jak zamocować flagę przed domem i na balkonie? Sprawdź, gdzie powiesić flagę

Czy na działce ROD można urządzić grilla? Nie wszystko wolno. Sprawdź

Czy na działce ROD można urządzić grilla? Nie wszystko wolno. Sprawdź

Puchar Tymbarku. Chłopcy czuli się tak, jakby grali na mistrzostwach świata!

Puchar Tymbarku. Chłopcy czuli się tak, jakby grali na mistrzostwach świata!