MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.:
- limit...
fot. Arkadiusz Wojtasiewicz

Koronawirus na Podkarpaciu. Rząd znosi kolejne ograniczenia. Jakie zmiany od 18 maja [LISTA]

Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.: - limit osób w lokalu (na 1 osobę musi przypadać co najmniej 4 m2); - dezynfekcja stolika po każdym kliencie; - zachowanie 2 m odległości między stolikami. Ważne! Blaty mogą być odsunięte od siebie o 1 m pod warunkiem, że stoliki oddzieli się dodatkowo przegrodami o wysokości minimum 1 m ponad blat stolika; - zachowanie dystansu 1,5 m od gości siedzących przy osobnych stolikach; - noszenie maseczek oraz rękawiczek przez kucharzy oraz obsługę lokalu gastronomicznego. Ważne! Goście restauracji mogą zdjąć maseczki, jeśli siedzą już przy stolikach.

Zobacz również

Festiwal Kultury Słowiańskiej w Parku Śląskim

Festiwal Kultury Słowiańskiej w Parku Śląskim

PKO Gdynia Półmaraton 2024 w niesamowitej oprawie

PKO Gdynia Półmaraton 2024 w niesamowitej oprawie

Polecamy

Najlepsze miejsca na grilla w mieście. O tym pamiętaj podczas grillowania

Najlepsze miejsca na grilla w mieście. O tym pamiętaj podczas grillowania

Lekki jak chmurka chleb tostowy. Zrobisz go bez większego doświadczenia

Lekki jak chmurka chleb tostowy. Zrobisz go bez większego doświadczenia

Planujesz urlop? Dowiedz się, jak możesz dofinansować wakacje

Planujesz urlop? Dowiedz się, jak możesz dofinansować wakacje